Big-Bag systemen

Big-Bags, ook wel FIBC (flexible intermediate bulk container) genaamd, worden veel gebruikt voor solids toepassingen. Wij bieden een breed scala aan oplossingen voor de handling van big bags.

Big-Bag / Bulk-Bag Compactor

Toepassing
Lege big bags worden effectief en efficiënt stofvrij verdicht. Via een optioneel (intern of extern) filter is een volledig stofdicht systeem gegarandeerd.

 

Big-bag losstation

Het big-bag losstation is speciaal ontwikkeld voor het stofvrij lossen van big-bags. Hierbij is een separaat filter niet nodig.

Big-bag vulstation

Het big-bag vulstation is speciaal ontwikkeld voor het stofvrij vullen van big-bags.

Inloop van de big-bag wordt stofvrij aangekoppeld d.m.v. een opblaasbaar manchet afdichting. De besturing draagt zorg voor de benodigde grof en fijn dosering.

Big-Bag Squeezz

Speciaal voor het lossen van hard geworden big-bags, is de Big-Bag Squeezz ontwikkeld.

De big-bag wordt d.m.v. een heftruck of elektrische palletwagen in het systeem geplaatst. Nadat de deur gesloten is en het systeem veilig gereset is, kan het systeem starten. De big bag wordt gemasseerd door een systeem voorzien van hydraulische cilinders, zonder de big-bag te beschadigen en ook zonder in contact te komen met het product. Een geïntegreerd hefsysteem i.c.m. een automatisch draaiplateau zorgt ervoor dat de big-bag aan alle zijden geperst kan worden. Het PLC programma doorloopt zelfstandig alle acties. Het systeem is geschikt om te plaatsen in een ATEX zone 22 uitvoering.

Poeth Big-Bag / Bulk-Bag Compactor Type: WBC

Poeth Big-bag losstation Type: BBL

BBL-CAVH BBL-CAV BBL-CAVF BBL-C

Poeth Big-bag / Bulk-Bag vulstation Type: BBV

Big-Bag Filling type Basic Big-Bag rails, compacting of free flowing products Mobile Big-Bag Filling line (moving underneath silos)

Poeth Big-Bag Squeezz

ATEX zone 22