Poeth realiseert lijn voor Plantaardige eiwitten

Het voedingsproduct bevat vitamines, veel mineralen en heel veel vezels. Het bevat extreem weinig koolhydraten en levert alle essentiële onverzadigde vetzuren. Een van de vezels die het bevat, is bèta-glucaan, dat een bewezen gunstig effect heeft bij het ondersteunen van het immuunsysteem.

Beknopte werking
Vanaf de droger wordt het product vanaf een pneumatisch transport richting de RVS easy clean hamermolen getransporteerd, waarna het vervolgens richting de big-bag vullijn getransporteerd. De hoogwaardige ingrediënten worden o.a. ingezet voor productie van Petfood. De maalmolen maalt in dit geval relatief fijn, namelijk op een zeefdek van 0.8 mm. Een metaaldetector zorgt ervoor dat er geen metaaldelen in de molen terecht kunnen komen. Het geheel is explosie veilig uitgevoerd.

Scheiden van zetmeel en eiwitten
Om eiwitten van zetmeel te scheiden worden vaak zogenaamde classifiers inzet. In veel gevallen is het zeer zinvol om het product voor te malen op een Hamermolen. Dit reduceert het totale stroomverbruik en zorgt ervoor dat de classifier een stuk kleiner uitgevoerd kan worden.

Pre-engineering
In veel gevallen wordt Poeth door opdrachtgevers benaderd om in de vorm van een pre-engineering een complete lijn op te zetten. Diverse processtappen zijn cruciaal welke b.v. de “scherpte van de smaak” bepalen, worden hierin meegenomen. Poeth beschikt hier over een aantal ervaren partners.

Share this message