Poeth viert 100-jarig jubileum

Poeth werd in 1921 opgericht door Willem Poeth die al sinds zijn tiende in de metaalindustrie in Tegelen werkte. Hij werkte zich op van jongste bediende, via de lokale tekenschool tot metaalbewerker en bedrijfsleider bij het Tegelse metaalbedrijf Hekkens.

Poeth Solids Processing uit Tegelen viert 100-jarig jubileum
Poeth Solids Processing uit Tegelen viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Het bedrijf dat destijds door Willem Poeth werd opgericht om maalwerken en transportsystemen te maken voor molens en de graanhandel, staat nog steeds bekend om haar hoogwaardige machines en productielijnen voor het verwerken van granen, poeders en een breed scala aan andere droge stoffen.

Een eeuw lang vernuft op het gebied van droge stoffen
Poeth werd in 1921 opgericht door Willem Poeth die al sinds zijn tiende in de metaalindustrie in Tegelen werkte. Hij werkte zich op van jongste bediende, via de lokale tekenschool tot metaalbewerker en bedrijfsleider bij het Tegelse metaalbedrijf Hekkens. Daar kreeg hij de kans om de afdeling molenbouw inclusief de bijbehorende vaklieden over te nemen op voorwaarde dat hij al zijn gietwerk in de toekomst zou onderbrengen bij zijn oude werkgever. Dankzij het vernuft van Willem Poeth ontwikkelde Poeth een sterke reputatie op het gebied van maaltechnieken, silo’s en kettingtransporteurs voor de graanhandel. Poeth profiteerde van de groeiende vraag naar veevoer in de regio en van de concentratie van andere metaalbedrijven en vakopleidingen in industriestad Tegelen. Poeth floreerde en kon al snel na de tweede wereldoorlog verhuizen naar een nieuwe fabriek op de huidige locatie. Poeth bleef nog lang een echt familiebedrijf. Ook de vier zonen en een dochter van Willem Poeth werkten nog lang in het bedrijf.

Uitgegroeid tot een bedrijf met vooraanstaande klanten wereldwijd
Een eeuw later is Poeth nog steeds actief onder dezelfde naam en nog steeds specialist in de ontwikkeling en bouw van machines en installaties voor de veevoerindustrie en graan verwerkende bedrijven. Tegenwoordig levert Poeth ook veel installaties voor de voedingsmiddelen-, petfood-, brouwerij-, chemische- en circulaire industrie. Het bedrijf levert technieken voor de inname, het zeven, wegen, malen, mengen, filteren en transporteren van droge stoffen. Poeth groeide uit tot 70 medewerkers en adviseert, ontwikkelt, produceert en installeert wereldwijd voor toonaangevende klanten. Dat maakt dat vrijwel alle consumenten in de Benelux, indirect met het bedrijf te maken hebben. Door in-house engineering en productie is Poeth flexibel en kan ze adequaat inspelen op de wensen van de klant. Het bedrijf levert machines, complete productielijnen en bouwt turn-key fabrieken. De focus ligt nog steeds op continuïteit en innovatie. Technologische vernieuwingen blijven één van de belangrijkste pijlers in het bedrijf. Net als de opleiding, persoonlijke ontwikkeling en doorgroeimogelijkheden van jonge mensen tot specialisten in het vakgebied van stortgoed en machinebouw. De succesformule van Poeth werkt na 100 jaar dus nog steeds.

In september eeuwfeest voor medewerkers, klanten en belangstellenden
In 2018 nam het management van Poeth het bedrijf over. Poeth investeerde toen ook in een gloednieuwe productiehal van 2.700m². Daarmee is de organisatie klaar voor de toekomst. In september viert Poeth haar 100-jarig jubileum met haar relaties en medewerkers en met hopelijk een echte open dag voor iedereen die geïnteresseerd is.

Deel dit bericht